FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Декілька слів про вегетаріанство

Декілька слів про вегетаріанство

Вегетаріанство - це не просто відмова від м'яса. Це інший ,новий набір страв і, нерідко, більш частіший режим прийому їжі. В вегетаріанському раціоні важлива різноманітність. Не суворі вегетаріанці дотримуються рослинно-молочної дієти, а строгі не вживають яєць і молочних продуктів. У вегетаріанстві важливо правильно розподіляти продукти за прийомами їжі.
 

  На сніданок краще вибрати найбільш біологічниі повноцінні продукти: сир, вершкове масло, яйця, бобові, хліб, цукор, картоплю, каші.
 

  Обід складайте зі страв, що доповнюють один одного. Не обмежуйтесь одними овочами, додавайте до них страви з круп або бобів, яйця, хліб.

  На вечерю виключіть бобові, ватрушки, здоби, пиріжки з капустою або картоплею, рекомендуються салати, вінегрети.
Якщо Ви хочете перекусити, віддайте перевагу фруктам, ягодам, чаю, каві. Для підтримки в організмі балансу вітамінів і мінералів необхідно стежити, щоб у Вашому вегетаріанському раціоні неодмінно були присутні нижчеперелічені продукти:
  Основні вегетаріанські джерела білка: соя, бобові (квасоля і сочевиця), зернові, молочні продукти (йогурт,і сир).
  Джерела заліза: мюслі і хліб з непросіяного борошна,темно-зелені листкові овочі, боби, горіхи та насіння (фісташки, кешью, кунжутне насіння і кедрові горішки), геркулес, сухофрукти (інжир і курага), яйця.
  Джерела кальцію: молоко, сир, йогурт та інші молочні продукти.
Строгі вегетаріанці можуть отримати кальцій з темно-зелених листкових овочів (шпинат і крес-салат), насіння (кунжутних, соняшникових і лляних), горіхів (мигдальних і бразильских), сухофруктів.