FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Поради для смачного салату

Поради для смачного салату

1.Завжди думаємо про структуру, смак, свіжість і запах.
Для приготування салату слід вибирати тільки найсвіжіші овочі, фрукти і трави. Листя салату повинні бути хрусткими, пряні трави - пахнути. Смак свіжих овочів і фруктів виразиться в салаті.
2. Здійснюємо планування.
Хоча спонтанність часом до лиця жінці, слід уникати утилізації в салатах всіх продуктів,які "затримались" в холодильнику. 
3. Застосовуємо тільки високоякісну зелень.
Зелень, що продається підготовленою і промитою, швидко псується.
4. Ретельно готуємо продукти.
Перш, ніж використовувати овочі та зелень в салаті, необхідно їх промити, почистити і обсушити. На мокрих продуктах салатна заправка не затримується.
5. Купуємо сезонні овочі.
Найсмачніші салати виходять із сезонних овочів: весняної спаржі, літніх помідорів, осіннього гарбуза.
6. У салаті змішуємо продукти однієї температури.
Готуючи салат, інгредієнти слід застосовувати однакової температури. Не слід змішувати продукти, що зберігалися в холодильнику і теплі зварені овочі. Салат, в якому поєднані продукти різного температурного режиму, зіпсується дуже швидко.
7. Інгредієнти нарізаємо скибочками однакового розміру.
Це одна з обов'язкових умов гарного салату: нарізані однаково скибочки надають страві відмінний смак.
8. Салатні листя рвемо в салат вручну.
Одна з ознак професійно виконаного салату: "нащипати" салатні листя. Ніжні салатні овочі "застрягають" під сталевим ножем і змінюють смак не в кращу сторону.
9. Будемо винахідливими.
Застосовуємо свіжі зелені трави і спеції, з тим, щоб створювати незвичайні композиції, розширюємо свої горизонти за допомогою самих екзотичних інгредієнтів.Застосовуємо різноманітні салатні заправки, здатні щоразу надавати новий смак страві: заправку з суміші лимонного соку і оливкового масла з бальзамними травами, соус з мацоні із зеленню і часником, заправку з тамаріндового соку.
10. Подаємо до столу тільки свежезаправленний салат.
Салатна заправка має властивість "відскакувати" від інгредієнтів. "Настоювати" салат потрібно не більше 10 хвилин.