FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Смажимо в фритюрі

Смажимо в фритюрі

Яка ж представниця прекрасної статі не бажає завжди виглядати красиво, мати підтягнуту фігуру. Правильне харчування, безумовно, одне з складових у боротьбі за красиве тіло, але багато хто, так захоплюються дієтами, підрахунком кожної з'їденої калорії, і іноді забувають, що окрім легкого салату є ще багато хай і калорійних, але дуже смачних страв.
Для смаження у великій кількості жиру (у фритюрі) його необхідно в 2-4 рази більше, ніж обсмаженого продукту. Таке співвідношення слід дотримуватися, для того щоб після занурення продукту в жир останній сильно не остигав і в зв'язку з цим не вбирався в обсмажуваний  продукт.

Найкращим для смаження у фритюрі є свинячий жир, але можна використовувати і суміш жирів, що складається з 50% свинячого жиру, 40% яловичого жиру і 10% рослинної олії. При смаженні у великій кількості жиру олія повиннна бути, перш за все, розігріта до 160-180 С. Поява синюватого димка означає, що жир розігрітий більше ніж до 200С. Жир вважається добре розігрітим, якщо опущена в нього скибочка сирої картоплі викликає бурхливе кипіння і поступово стає коричневою. У великій кількості жиру смажать овочі, картоплю, м'ясо, рибу і вироби з тіста. Якщо під час смаження жири робляться темними, то це означає, що вони пригоріли. У них згоряють розчинні харчові речовини, а також дрібні, що відокремилися від продуктів частинки, тому такі жири необхідно очищати. Перш за все, процідіть через дрібне сито, а потім промийте в суміші води, молока і кухонної солі (1 літр + 1 стакан молока). Вилийте в цю суміш, розтоплені жири, нагрійте до закипання, як слід перемішайте і поставте охолоджуватися. Після охолодження зніміть затверділі жири з поверхні і можете вживати для смаження.
Особливо треба відзначити спосіб смаження у фритюрі, коли м'ясо і рибу смажать без жиру, над вугіллям на решітці або на шпажках, але решітку перед вкладанням м'яса, гарненько натирають жиром, після цієї нехитрої процедури м'ясо виходить, немов оповите жиром. Смажені, таким чином, продукти мають невеликий присмак диму.
Так, може бути багато хто скаже, що стільки жиру шкідливо для здоров'я, але іноді можна і побалувати себе жирною їжею і зайвими калоріями, зрозуміло, в помірних кількостях.