FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Готуємо дрібненьку картоплю

Готуємо  дрібненьку картоплю

Щороку садівники - городники з нетерпінням чекають урожаю картоплі, яка на Україні традиційно вважається «другим хлібом». Яким він буде - залежить від багатьох причин і, на жаль, не тільки від власних зусиль. Погодні умови відіграють чималу роль. Тому часто всі витрачені на догляд за картоплею зусилля закінчуються питанням - що робити з дрібною картоплею?

Відповідь проста - дрібну картоплю треба їсти! Причому прямо зі шкіркою (ах, як смачна вона в молодої картопельки!). Однак знання технології приготування і деякі кулінарні рецепти все ж не завадять.

Отже, весь дріб'язок потрібно ретельно вимити. Спочатку - в холодній воді. Для цього зовсім не обов'язково промивати кожну під струменем. Досить просто залити її в каструлі, накрити кришкою, дуже добре потрясти і злити воду. Цю процедуру не лінуйтеся повторити кілька разів, після чого картопельку обсушуємо на рушнику. І, нарешті, викладаємо її на сковороду, прямо в гарячу олію. Не забувайте періодично струшувати сковорідку, щоб картопля обсмажилися рівномірно.

Перший варіант приготування - довести страву до готовності на сковороді. Інший спосіб - злегка обсмаживши, викласти на деко і запекти. До речі, для цієї процедури підійде і мікрохвильова піч, але в цьому випадку кожну картоплину необхідно буде наколоти або злегка надрізати.

А ще спробуйте приготувати дрібну картоплю у фользі - промивши, вкласти на лист, додайте трохи олії, солі, пряних трав - тих, що ви любите - і в духовку. Смак і аромат просто приголомшливі! Таку страву заправте сметаною з товченим часником або шкварками з цибулею - апетитно, чи не так?