FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Харчові барвники - готуємо самі

Харчові барвники - готуємо самі

Дуже часто, переглядаючи кулінарні рецепти з фотографіями, ми милуємося різнокольоровими букетами на тортах, оригінальними прикрасами салатів, при цьому не уявляючи, як в домашніх умовах підготувати харчові барвники з натуральних продуктів. Між тим, в цьому немає нічого складного.

Хочете порадувати домашніх сонячним світлом на столі? Тоді вам знадобиться жовта фарба. Візьміть підсушений і подрібнений шафран, розведіть його в теплій воді (як варіант - в горілці), а через добу процідіть. Настій цілком можливо використовувати як жовтий барвник. Якщо ж рецепти салатів, наприклад фруктових, включають до переліку інгредієнтів цедру - зніміть її з апельсина або лимона, не чіпаючи білу скориночку. Подрібніть, складіть в марлю і відіжміть сік - ще один натуральний барвник.

Основа зеленої фарби - шпинат. Його потрібно пропустити в м'ясорубку або протерти в сито, а потім віджати сік через марлю. Червоний або рожевий колір страва придбає, якщо додати в неї ягоди (вишні, смородини, журавлини) або ж сироп з них. Якщо ж страва не передбачає наявності ягід - використовуйте вино, буряк, червонокачанну капусту. Їх потрібно дрібно порізати, залити підкисленою водою, прокип'ятити і процідити.

Якщо змішати червону і жовту фарби, вийде яскравий, сонячний помаранчевий відтінок. А ось основа коричневого барвника - кава або перепалений цукор. Його потрібно нагріти на сковороді, поки не з'явиться дим, після чого додати гарячу воду і гріти до розчинення цукру. Однак потрібно намагатися не перепалити цукор, інакше замість барвника ви отримаєте солодкі грудочки.

Це лише деякі варіанти приготування барвників. Напевно кожна господиня має свій запас способів і секретів. Якщо ви знаєте їх - поділіться!