FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Запікаємо в кулінарному рукаві

Запікаємо в кулінарному  рукаві

Використовуючи рукав для запікання, можна приготувати багато різноманітних смачних і корисних страв. Перш за все, такий спосіб готування можна порекомендувати людям, що стежать за своєю дієтою. Овочі, запечені в рукаві, зберігають максимум вітамінів. Якщо ж ви хочете запекти в духовці м'ясо, рибу або птицю, то кулінарний рукав захистить продукт від пересихання і страва вийде соковитою і смачною.

Користуватися рукавом для запікання дуже просто. Перш за все, треба відрізати шматок рукава, приблизно визначивши, скільки місця займуть  продукти, і скільки слід залишити для зав'язування країв. Потім один край відрізаного шматка збираємо «в пучок» і скріплюємо спеціальним затиском. У  прозорий мішок кладемо продукти, які хочемо приготувати, потім збираємо «в пучок» і скріплюємо затиском другий край рукава. Упаковувати продукти в рукав слід дуже ретельно, щоб під час готування рукав не розкрився і сік не витік.

Рукав з продуктами викладається на холодні решітку або деко. Далі слід не забути виконати голкою три-чотири проколи рукава у верхній частині - для виходу зайвої пари. Решітка або лист поміщаються в нагріту духовку. Слід враховувати, що в духовці рукав швидко роздується. Тому ставити деко необхідно з таким розрахунком, щоб роздутий рукав не зачіпав нагрівальний елемент. Після того, як продукти приготувалися, і ви вийняли деко з духовки, рукав краще перекласти на велику плоску тарілку і тільки тоді розрізати верх і діставати вміст. Приготоване м'ясо, курка або риба в очікуванні подачі до столу можуть зайвий час постояти в відключенній духовці - рукав не дасть страві пересохнути.

Іноді верх рукава перегрівається і стає ламким. Щоб цього уникнути, стежте за температурним режимом запікання, не перевищуйте граничну температуру, зазначену на упаковці рукава. Використання кулінарного рукава не тільки допоможе готувати смачні та корисні для здоров'я страви, але і позбавить вас від ряду господарських турбот: вам не доведеться відмивати деко і забризкану жиром духовку, як після звичайних способів готування.