FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Готуємо смачну лазанью

Готуємо смачну лазанью

Лазанья - страва всім відома і дуже смачна, але не всі вміють її готувати, хоча для цього не потрібно особливих навичок або кулінарної майстерності.
Щоб приготувати лазанью, потрібно завчасно приготувати наступні продукти: 250 грам листів лазаньї, які можна придбати в будь-якому продуктовому супермаркеті, 400 грам фаршу бажано змішаного (свинина + яловичина), 5 штук великих помідорів, 300 г сиру твердих сортів, одну цибулину, часник в кількості двох зубчиків, рослинну олію  і, звичайно, сіль і перець за смаком. Крім того, необхідно приготувати спеціальний соус, для якого буде потрібно 50 грам вершкового масла, 500 мл молока і 2 столові ложки борошна.
Для початку потрібно приготувати цибулю і часник: для цього необхідно дрібно нарізати її , а потім обсмажити на олії. Найкраще використовувати оливкову олію, оскільки вона не тільки корисна, але і дуже смачна.
Потім потрібно помити 3 помідори й нарізати маленькими кубиками, які додати до цибулі і часнику, посолити і поперчити за смаком і поставити тушкуватись  до того моменту, коли не випарується весь сік. Це можна визначити по тому, як загусне  маса.
Далі готуємо соус. Потрібно розігріти олію  на сковорідці, знову ж таки краще використовувати оливкову, додати борошно, трохи це все обсмажити, потім влити молоко і варити, періодично помішуючи. Соус стане готовий, коли він загусне до консистенції сметани.
Наступним етапом готуємо сир і листи лазаньї. Сир необхідно натерти на крупній тертці, а листки відварити 5-8 хвилин, додавши при цьому у воду 2 столові ложки рослинної олії.
Взявши форму для запікання, викладаємо туди спочатку шар листів лазаньї, потім - половину помідорів з цибулею і часником, половину фаршу і половину соусу, посипаємо сиром. Накриваємо новим шаром листів лазаньї і повторюємо шари. Потім ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. За 10 хвилин до готовності необхідно посипати лазанью сиром, викласти решту помідорів і поставити назад в духовку.
Лазанья готова!