FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Як прикрасити торт марципаном

Як прикрасити торт марципаном

Приголомшливі і різноманітні прикраси для торта можна зробити з марципана, тобто суміші горіхів і цукрової пудри. Такі фігурки можна виготовити заздалегідь, тоді перед святом достатньо буде лише красиво вкласти їх на торт.

Рецептів приготування марципану чимало. Ось, наприклад, один з них. У посуді потрібно перемішати 2,5 склянки мигдалю, добре розтертого, склянку цукрової пудри, чайну ложку соку лимона, півсклянки цукру і кілька яєць - щоб тісто вийшло пружним, але м'яким. Цю масу потрібно добре вимісити, під час замісу додати необхідні барвники. Зберігати марципан можна в пакеті чи пластиковому контейнері, в холодильнику.

З цього тіста легко ліпити різні фігурки - практично все, що ви побажаєте. Пропонуємо освоїти декілька базових деталей прикраси.

Для виготовлення вишні знадобиться червоне тісто, яке потрібно скачати в кілька кульок. Щоб ягідки блищали, можна покрити їх глазур'ю. Аналогічно робляться і марципанові яблука, замість плодоніжки в них можна вкласти зубочистки. Щоб зробити банани, скачайте з жовтого тіста необхідну форму, а в кінчик кожного вставте по гвоздички - для імітації чорного плямочки на кінці бананів.

Дуже красивими можуть вийти марципанові листки. Для їх виготовлення краще скористатися спеціальними формочками для печива. З їх допомогою з зеленого марципанового тіста  вирізуються листки, а потім зубочисткою на них малюються прожилки. А щоб прикрасити торт гронами винограду, виліпити ягоди з зеленої або фіолетової маси, злегка змастіть їх яйцем для клейкості, а потім з'єднайте один з одним. Неважко зробити і суничку. Для імітації крихітних кісточок можна обваляти ягідки в цукрі.

Це лише деякі поради. А насправді, ви можете створювати справжні їстівні картини з горіхового марципану.