FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Прикрашаємо торт фруктами

Прикрашаємо торт фруктами

Спекти смачний торт - це ще півсправи. Від уміння оригінально та нестандартно прикрасити його в більшій мірі залежить успіх всієї затії. Адже інгредієнти для торта досить прості, а більшість рецептів знайомі. Тому кулінарна майстерність господині проявляється саме в умінні зробити торт шедевром.

Одним з найбільш улюблених матеріалів для «обробки» торта є фрукти. Дійсно, вони настільки гарні і яскраві самі по собі, що стануть дуже гідним оформленням будь-якої страви, до того ж - дуже смачним.

Фруктову прикрасу можна зробити за допомогою желатину. Спочатку потрібно приготувати желе. Упаковку желатину треба залити склянкою яблучного соку, залишити до набухання. Потім підігріти його, поки не розчиниться, додати ще 2 склянки соку і склянку цукрової пудри, після цього масу процідити. Потім потрібно взяти ємність, розміром і формою аналогічну торту, вкласти в неї підготовлені фрукти, залити желатиновою масою і прибрати на холод. Фрукти можуть бути будь-які. Торт має охолонути, перш ніж почати прикрашати його желе. Щоб не пошкодити фруктове желе, ємність з ним потрібно дуже швидко перевернути на торт.

Втім, желе готувати зовсім не обов'язково, цілком можливо прикрасити торт і просто фруктами. Чому б, наприклад, не зробити ошатний кошик? Торт потрібно покрити білковим або вершковим кремом, прикрасити часточками фруктів і ягодами (можна консервованими), а по периметру викласти шоколадним печивом.

Можна прикрасити не тільки торт, а й самі фрукти - наприклад, вмочивши в шоколадну глазур. А як не захопитися квітковими букетами, зробленими з квітів? Для цього достатньо лише включити фантазію. Так, серцевину можна зробити з ягід винограду, пелюстками будуть дольки апельсина або порізана полуниця. Закріпити такий букет на торті можна за допомогою крему або, наприклад, зубочисток, якщо ви хочете надати декору обсяг.

Не втомлюйтеся творити, фантазувати і вкладати душу в кулінарію - і ви будете отримувати подяку у вигляді захоплення близьких і гостей.