FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Обід в офісі

Обід в офісі

На жаль, далеко не кожна організація має сьогодні власну їдальню. І навіть пристойний заклад, де можна пообідати,не завжди є поблизу. Кожен співробітник викручується, як може - один бере обід з дому, інший - купує в магазині продукти швидкого приготування. Як організувати свій офісний обід, щоб отримати не лише задоволення, але і сили на другу половину робочого дня?

Почнемо з продуктів, які брати з собою не варто. Навіть якщо ви дуже любите морепродукти, в офісному обіді їм не місце! Їх слід вживати тільки свіжоприготованими, інакше замість делікатесів доведеться жувати гуму, нехай і підігріту.

Відмовтеся від швидкопсувних продуктів - ковбас, м'яких сирів, салатів, политих майонезом. До речі, салати з яйцями, шинкою, сиром псуються набагато швидше, ніж їх інгредієнти окремо. Помідори, хоч і надзвичайно смачні, проте, швидко дають сік, тому будь-який салат або бутерброд перетворять на кашу. Якщо дуже хочеться додати в страву  свіжий томат - візьміть його з собою і поріжте вже на місці.

Продукти мають бути правильно приготованими і обробленими. Не варто думати, що до готовності вони дійдуть в мікрохвильовці. Без повноцінної попередньої термічної обробки страви бактерії в ньому почнуть розмножуватися з воістину космічною швидкістю. З м'ясних страв краще всього віддати перевагу курці - вона довше інших страв залишається свіжою. Крім того, варене м'ясо або риба, овочі, политі оливковою олією, фрукти, горіхи - оптимальний обід робочого дня. Він допоможе не тільки наїстися, а й зберегти здоров'я.