FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Пригощайтесь вінігретом

Пригощайтесь вінігретом

Такий звичний усім вінегрет не перестає бути улюбленою стравою багатьох гурманів. Не тільки корисний, але й неймовірно смачний, не лише літній, а й зимовий - воістину універсальна страва. А якщо ще урізноманітити його смак - ціни такій смакоті  не буде!

Чому б, наприклад, не приготувати вінегрет з оселедцем? Риба додасть салату додатковий смак, гостроту і пікантність. Вдале поєднання солоного оселедця і цукрового буряка перевірено «шубою», тому в приголомшливому смаку оселедцевого вінегрету можете не сумніватися! Готується страва, як  звичайний вінегрет, з буряка, моркви, картоплі, цибулі і солоних огірків. Заправка - оцет і рослинна олія. А ось рибку бажано прокрутити в м'ясорубці, так смак страви стане м'якше.

А як вам вінегрет грибний? Не пробували? Ви багато втратили! Використовуйте для цього салату солоні або мариновані гриби, які ріжуться тонкою соломкою. Не скупіться на зелень - кріп, петрушка, кінза, зайвим нічого не буде. Варто трохи змінити і заправку салату, додавши замість оцту сік лимона. Він особливо тонко підкреслить смак і п'янкий аромат солоних грибів. І не забудьте додати трохи цукру для більшої прянощі.

Вінегрет з кальмарами - спробуйте! Варені кальмари в даному випадку потрібно порізати смужками поперек волокон. А ще вінегрет можна не тільки урізноманітнити інгредієнтами, а й оформляти по-різному. Наприклад, буряк можна не кришити в салат, а нафарширувати його іншими складовими. Для цього коренеплоди треба зварити, вибрати ложкою середину, з'єднати інші інгредієнти вінегрету (картоплю, моркву, солоні або свіжі огірки, цибулю), нафарширувати цією масою буряк. При подачі на стіл порізати скибочками.