FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Здорове харчування для родини

Здорове харчування для родини

Здорове харчування - це найкращий подарунок для всіх членів сім'ї. Не потрібно вводити обмеження і відмовлятися від улюбленої картопельки з хрусткою скоринкою або соковитого барбекю, досить урізноманітнити раціон домочадців, ввівши в нього більше страв овочевих і, звичайно, зелені. Дуже корисно складати меню на поточний тиждень наперед, так ви зможете раціоналізувати схему живильних речовин. Це і додаткова економія коштів - купуючи повний продуктовий набір в одному магазині, ви уникаєте дуже багатьох непотрібних витрат.
Ранок - час ідеальний для споживання фруктів і білкових продуктів. Ваші близькі гідно оцінять бананову вівсянку. А приготувати її дуже просто в закипаючу води додаємо крупу, банани нарізані кружечками, трошки солі, десертну ложку цукру, варимо хвилин п'ять максимум десять. В тарілки додаємо по шматочку масла. Банан надає каші просто незрівнянний смак. Сирно - фруктова суміш, теж приємна ранкова смакота
.
Обід - час традиційний для супу і бульйонів. Доведено, що супи краще варити на овочевій основі, а м'ясні бульйони використовувати як альтернативу першим. Зварити смачний суп без м'яса - завдання, яке багато господинь вважають складно здійсненним. Ми розкриємо маленькі секрети апетитного вегетаріанського супу. На сковорідці розпеченій до межі розкладаємо суміш для пасерування з самих різних коріння (цибулю, пастернак, морква, петрушка і т.д.), тримаємо хвилин п'ять, і закриваємо щільною кришкою. В окріп закладаємо картоплю, після п'яти хвилинного кипіння закладаємо свіжі помідори, різані великими скибочками і пасеровку. Додамо для пікантності та посилення смакових якостей пару ложок приправ, солимо і після готовності картоплі залишаємо потомитися на вимкненій плиті. Секрет в тому, щоб досягти досить щільної консистенції супу. Приправи не повинні містити хімічних речовин і глютамат, уважно читаєте склад на упаковці.
Вечір - час побалувати домочадців смачним м'ясом або рибою. Незрівнянне поєднання смаку і користі - це курочка, приготована в банці
. Обробляємо курку, знімаємо шкіру і хвилин тридцять маринуємо в спеціальному соусі, рецепт якого кожна господиня розробляє самостійно. Його основа - майонез, додаємо всілякі спеції, помідори, цибуля, а от від часнику краще відмовитися. Далі закладаємо м'ясо в скляну тару, наливаємо води (вода, повинна на третину заповнювати посудину), щільно закриваємо отвір тари фольгою. Духову шафу не розігріваємо заздалегідь. Хвилин п'ятдесят і можна подавати на стіл апетитні і дуже соковиті шматочки кури. Навіть біле м'ясо наповнюється соковитістю при цьому способі приготування. На гарнір можна подати картоплю або чорний рис.