FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Як правильно приготувати курку

Як правильно приготувати курку

Якщо птах, якого ви купили, заморожений, то для розморожування покладіть його  на нижню полицю холодильника. Швидке розморожування негативно вплине на смак вихідного продукту, тому розпочати розморожувати курку найкраще з вечора. Якщо все-таки вам потрібно почати приготування швидше, то доведеться опустити курку в холодну воду. І змінювати її щогодини. Тоді часу на разморозку знадобиться менше. Єдине правило - розморозитись  вона повинна повністю.
Отже, після цього треба дуже добре помити птицю під проточною водою. А далі ви повинні вирішити - як ви збираєтеся готувати вашу птицю - з шкірою або без? Комусь подобається з шкірою, комусь без шкіри, тому керуватися тут потрібно тільки власним смаком, і усвідомленням того, що шкіра птиці досить жирна.
Якщо ви будете готувати птицю у фользі, то розрізати її на шматки чи ні, залежить від розміру курки. Невелике курча можна приготувати цілком, а ось м'ясо птаха краще розділити на кілька частин.
Далі потрібно обмазати м'ясо наступною сумішшю - сметану змішати з майонезом, і додати спеції для курки і сіль. У курячому м'ясі зробити розрізи, і вкласти в них шматочки часнику. Обмазати м'ясо цією сумішшю, загорнути в подвійній або потрійний шар фольги і покласти в розігріту духовку. Час для запікання при середній температурі - не менше двох годин. А от для курки, яку ви запікаєте цілком, знадобитися і три години. Якщо хочете отримати рум'яну курку, то хвилин за 20 до кінця запікання, дістаньте деко з м'ясом з духовки, обережно розріжте фольгу, а потім покладіть лист назад.
Якщо ж фольги немає, то можна запікати птицю прямо на листі, але тоді протягом готування вам доведеться постійно відкривати духовку, витягувати птаха, і поливати його соусом, щоб м"ясо не було сухим.
Курка у власному соку у вас вийде, якщо замість фольги ви використовуєте пакет або рукав для запікання. Готувати її треба точно також, як і у фользі. І також розрізати пакет за кілька хвилин до закінчення готування, якщо є бажання отримати курку трохи підсмажену, з рум'яною скоринкою.