FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Як приготувати кролика

Як приготувати кролика

Ніжне, біле м'ясо кролика сьогодні вже не вважається делікатесом, купити його можна без особливих проблем. Однак кролик і раніше нечастий гість на наших столах - і все тому, що багато господинь не вміють правильно його готувати.

М'ясо кролика славиться своїми прекрасними дієтичними властивостями. Воно містить багато білка, при цьому - мінімальна кількість жиру, а значить, і холестерину. Вітаміни, магній, кальцій, фосфор роблять кролика дуже корисним, особливо для дитячої кулінарії. Отже, якою має бути послідовність дій при приготуванні кролика?

По-перше, необхідно його обробити, як правило, на 4 частини або на невеликі шматочки. При цьому задня частина прекрасно підійде для смаження, а от передня - для тушкування або варіння. Перед приготуванням кролика зазвичай маринують для м'якості й аромату. Маринувати кролика можна у винному оцті зі спеціями, в білому вині, у молочній сироватці або ж у суміші подрібненого часнику з оливковою олією. Маринування можна замінити і вимочуванням близько 2-х годин, особливо добре специфічний запах видалить проточна вода.

Всі без винятку рецепти приготування кролика припускають використання різних спецій. Додаватися вони можуть як під час маринування, так і перед смаженням або тушкуванням. Обов'язково до складу страви повинні входити сіль, цибуля, лавровий лист і перець. Дуже добре поєднуються з м'ясом кролика базилік, кріп, чебрець, коріандр, розмарин, петрушка, кориця, селера, а також ягоди ялівцю , родзинки.

Приготування кролика - досить тривалий процес. Так, маринування займе близько 2-х годин. Обсмажування - не менше півгодини. Якщо ви вирішили кролика запікати, розраховуйте, що на це вам доведеться витратити 40 хвилин. Кролика можна готувати будь-яким способом. Особливо смачний він при тушкуванні  і запіканні. Класичний варіант для новорічного столу - "стіфадо з кролика"

Як бачите, нічого складного немає. Потрібно лише запастися терпінням - і ви отримаєте відмінну дієтичну страву.