FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Кулінарні способи позбутися похмілля

Кулінарні способи позбутися похмілля

Стан похмілля напевно знайомий практично кожній дорослій людині. Головний біль, нудота, загальна слабкість і уповільнене сприйняття навколишнього - характерні ознаки наслідків вчорашнього веселощів.

Правда, у деякої категорії людей похмілля - природний ранковиий стан організму і виліковуються вони прийомом нової дози алкоголю, але більшості звичайних людей при похміллі вже від одного слова «алкоголь» стає ще гірше, не кажучи про те, щоб його випити. Можна, звичайно, прийняти всілякі таблетки, це теж допомагає, але краще все-таки позбутися похмілля більш натуральними засобами.

Найвідомішим засобом позбавлення від похмілля є розсоли, огірковий або капустяний. Спирт, що знаходиться в алкоголі, істотно зневоднює організм і знижує рівень солі, а розсоли відновлюють цей баланс. Але пити розсіл потрібно потроху, невеликими ковтками, інакше полегшення можна і не дочекатися.
Якщо організм через похмілля не може сприймати ніякої їжі, спробуйте зробити різні коктейлі, застосовуючи томатний сік чи пасту.

Так, в стакан з томатним соком потрібно влити сирий жовток і, не перемішуючи, трохи підсолити, необхідно залпом випити вміст. Також, взявши 80г 12-ти відсоткової томатної пасти, розводимо її в 120г кип'яченої води. Потім доводимо цю суміш до кипіння, попередньо посоліть і поперчіть, кип'ятимо 5 хвилин, після цього охолоджуємо. Коли напій охолоне, додайте в нього приблизно 2г консервованого хрону і трохи подрібненої зелені. Такий засіб не тільки корисний , але і збуджує апетит. Непогано допомагає в таких випадках кефір або інші молочні продукти. У склянку холодної сметани потрібно дрібно нарізати петрушки і кропу, видавити туди сік з одного помідора, підсолити і поперчити за смаком, потім збити цю суміш на блендері. Такий коктейль не тільки відновлює самопочуття, але корисний чоловікам і без похмілля. Добре допомагає міцна кава або чай, з лимоном. Якщо в них влити кілька ложок коньяку, ви поступово відновите форму, але випити напій потрібно гарячим.

І все ж найкраще трохи поїсти. Їжа завадить  алкоголю впливати на організм. На заході віддають перевагу омлету зі смаженим беконом, тому що жирна їжа уповільнює засвоєння алкоголю організмом. Дуже добре попити гарячий бульйон, з похмілля він здасться вам справжнім нектаром, з кожною ложкою якого ви будете почувати себе все краще. Гарний  вплив робить салат з двох частин квашеної капусти, однієї частини свіжої капусти і однієї частини тертої моркви. Перемішавши складові салату, потрібно залити його половиною склянки огіркового розсолу. Капусту можна застосовувати не тільки в похмілля. Краще з'їсти два листочка свіжої капусти перед тим, як ви сядете за стіл з міцними напоями. Досвід показав, що таке нехитрий засіб відмінно допомагає уникнути важкого похмілля на другий день.