FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Корисний і смачний салат

Корисний і смачний салат

Чим нам корисні солодка кукурудза і варене яйце?
Розглянемо, в першу чергу солодку кукурудзу.
Вона корисна, перш за все тим, що має вітаміни групи В, які необхідні нам для нормального функціонування нервової системи. Крім того, вона обов'язково має в своєму складі вітамін РР, який зберігає тонус судинної стінки всіх дрібних капілярів. У складі солодкої кукурудзи ми можемо знайти і необхідні для нашої життєдіяльності мікроелементи та амінокислоти, які не можуть бути відтворені у нашому організмі.
Цікаво, що в регіонах, де в раціон найчастіше включають солодку кукурудзу, рідко хворіють такими серйозними захворюваннями, як атеросклероз і онкологія. Є навіть думка, що пектини, що входять до складу кукурудзи, мають протипухлинну активність. Крім того, ці злаки здатні нормалізувати обмін холестерину в організмі і давати можливість відновити втрачені сили при перевтомі.
Чим же нам корисно вживання в їжу варених яєць?
У першу чергу, яйце є постачальником важливих для організму амінокислот, так як при вживанні його в їжу, ми отримуємо близько 12-14% добової потреби білка. Яєчний білок має дуже важливу біологічну цінність. У складі яйця ми можемо знайти і важливі для життєдіяльності вітаміни групи А, В, Д, Е та фолієву кислоту, а також мінерали цинку, магнію, кальцію, йоду, заліза і фосфору.
Щоб зберегти здоров'я і регулярно отримувати необхідні для життєдіяльності мікроелементи, ви можете з'єднати в салаті вищеперелічені два продукти: солодку кукурудзу і варене яйце. Для цього вам буде потрібно 5-6 зварених круто яєць, банку солодкої кукурудзи, майонез і чіпси.
Яйця необхідно дрібно накришити, можна за допомогою виделки. Далі додати солодку кукурудзу, додану в майбутній салат без рідини. Додати майонез і сіль за смаком, все перемішати. Потім утрамбувати суміш і посипати зверху попередньо подрібненими чіпсами. Салат дуже простий, але неймовірно смачний. Спробувавши один раз, ви будете постійно пригощати своїх гостей коронним блюдом, яке до того ж є постачальником важливих вітамінів і мікроелементів. Якщо заготовлювати салат завчасно, рекомендуємо його майонезом заправляти безпосередньо перед подачею на стіл.
Приємного Вам апетиту, здоров'я і благополуччя в сім'ї!