FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Готуємо різотто

Готуємо різотто

 Один із шедеврів італійської кулінарії - різотто      

(Різотто класичне)

Існує думка, що приготування різотто вимагає досить довгого часу. Однак це не так - страва досить проста, доступна навіть початківцям і при цьому надзвичайно смачна. Причому рецептів приготування різотто в Італії відомо чимало. Хтось готує його з морепродуктами, хтось - з м'ясом або птицею, інша господиня додасть овочі. Незмінними залишаються лише дві складові - оливкова олія  і рис, а також постійне помішування. Все інше - справа творчості.

Базовий рецепт італійського різотто наступний. Знадобиться рис - але не довгозерний, використовуваний для плову, а круглий. Попередньо промивати його не треба. В ідеалі, бульйон для варіння рису повинен бути курячим, але часто використовується овочевий, томатний або м'ясний. 400 грам рису необхідно обсмажити в оливковій олії,або в вершковому маслі ,в різних областях Італії використовують різний жир для обсмажування. Коли рис потемніє, до нього потрібно додати 2 цибулини порізаних і 2 зубчики часнику. Потім залийте суміш білим вином (150 мл.) І тушкувати , поки об'єм не зменшиться на половину.

Обсмажений рис невеликими порціями потрібно додати в бульйон, поки він не досягне консистенції густого супу. Важлива умова - постійно мішати  рис, не даючи йому закипіти. Варити рис потрібно близько 15 хвилин, зняти з вогню, залишити, поки не вбереться рідина. У цей час сир збивається разом з вершковим маслом, і ця маса вводиться в страву. Можна також в суміш сиру і масла додати вершки.

Всі інші інгредієнти - справа смаку. Чудовим доповненням стане м'ясо, бекон, риба або морепродукти. З овочів особливий смак різотто додасть кольорова капуста або томати. П'янкий аромат подарує різотто з грибами. Пробуйте різні смаки і вибирайте свій!