FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Як правильно приготувати піцу

Як правильно приготувати піцу

Піца - страва сучасна і приваблива. Вважається, що страва прийшла до нас від темпераментних італійців, які першими започаткували начиняти пшеничний коржик м'ясом, помідорами і сиром. Піца може бути різноманітною, але класична піца - це завжди смачно. Однак, не всі і не завжди готують її правильно, тому що в приготуванні цієї смакоти є кілька секретів.
По-перше, сорт борошна. Найкраще взяти два види борошна: звичайну білу пшеничну муку й борошно з твердих сортів пшениці. Таке має назву «дурум». Знайти її не просто, звичайно, але зараз є спеціалізовані магазини, де це продається. Заради підсумкового результату варто все-таки постаратися і відшукати це борошно.
Тісто для піци готують по-різному. Вже придумано і випробувано безліч варіантів, але говорячи про піцу класичну, поговоримо і про тест в класичному варіанті приготування. Отже, два сорти борошна, дріжджі і олію (неодмінно оливкову),  не забудьте додати сіль за смаком. Замішується тісто вручну, після замісу треба поставити його куди-небудь в тепло. Після того, як тісто «підніметься» потрібно розкотити його в тонкий млинець, товщина якого не більше 1см.
Піца класична готується майстрами італійської кухні в спеціальних печах, але в домашніх умовах, звичайно, будемо користуватися звичайною духовкою, яку розігріємо до 200С. Випікається піца на листі, але можна використовувати і сковорідку, якщо у неї товсте дно. У будь-якому випадку посуд для випікання змащується оливковою олією, і злегка присипається борошном. Далі дайте тістові постояти в посуді близько 10 хвилин, а тільки потім начиняйте його.
У середньому страва готується від 20 до 30 хвилин. Але якщо змінюються інгредієнти тіста чи начинки, то треба врахувати це і при випіканні.
До речі, піца буває не тільки відкрита, можна закривати начинку з двох сторін - така піца зараз дуже популярна.
Подавати готову піцу прийнято з томатним соусом. Соус може бути абсолютно різним - все це на смак. Більше спецій або навпаки менше, гострий або солодкуватий соус - в будь-якому випадку піца буде смачною.