FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Готуємо з борошна

Готуємо з борошна

Приготування страв з борошна - важлива частина кулінарного мистецтва. Варені, смажені або випечені у духовці страви з борошна, незмінно присутні в кухні всіх країн світу, бувають пікантними і солодкими. До класичних виробів з борошна відносяться галушки, млинці, пончики, запіканки, пудинги, суфле, штруделі і багато інших страв.

• На всі випадки

Борошняна страва може цілком грати роль «короля трапези». Взявши її за основу, ви без зусиль складете прекрасне повноцінне обіднє меню. Така страва добре поєднується з легким супом або свіжим овочевим салатом на закуску. При цьому на десерт можна подати солодкі борошняні ласощі - наприклад суфле, млинці з начинкою або соусом.

• Підлива і соус

Багато солодких борошняних страв подаються з фруктовим пюре або протертими фруктами, компотом або ситним ванільним соусом набувають просто чудового смаку. Вони чудово поєднуються і з збитими вершками або білками з прянощами: ваніллю, гвоздикою, імбиром або кардамоном.

Що є що?

• Фрітаттен - дуже тоненькі, ніжні, нарізані локшиною млинці
• Сгере - найтонші млинці, які люблять у Французькій провінції Бретань
• Палатшінкен - млинці, згорнуті в трубочку, з начинкою з горіхів, родзинок, мармеладу чи навіть морозива.
• Зальцбурзький нокерльн - запікаємо в духовці, чудова пінна маса з великої кількості яєць і цукру, в яку додається трохи борошна.

Яйця, горішки, родзинки та інші інгредієнти найчастіше є дуже важливими складовими частинами ваших улюблених борошняних страв. Зверніть увагу на те, щоб горішки і родзинки були свіжими, інакше смак страви буде зіпсований.