FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Купуємо морепродукти

Купуємо морепродукти

Любити морепродукти сьогодні стало модно. Втім, справа не тільки в віянні моди, але і в приголомшливому вишуканому смаку і неймовірній користі цих морських мешканців - як свіжих, так і заморожених.

Не секрет, що морепродукти, як і риба - найважливіша складова щоденного раціону. Вони складаються з високоякісного білка, містять мікроелементи, крім того, вкрай низькокалорійні, тому цілком можуть бути основою дієтичної кулінарії. За твердженням лікарів, збалансоване харчування неодмінно має включати в себе дві, а краще три страви з риби або морепродуктів в тиждень.

Найдоступніші за ціною товари даної категорії - кальмари, мідії, креветки. Кальмари прекрасно поєднуються з бобовими, овочами, а також можуть подаватися як самостійна страва , наприклад, з фаршем. М'ясо мідій можна солити, маринувати, додавати в другі страви або салати. Креветки також мають ніжний смак і останнім часом досить часто вживаються як закуска до вина або пива. Дорожчі морепродукти - устриці (зазвичай їх запікають з сиром), омари (подаються як основна страва  з салатом) і трепанг.

Як же правильно вибрати і зберегти ці подарунки Нептуна? Якщо ви купуєте морепродукти заморожені, робіть це тільки в перевірених магазинах. Намагайтеся вибирати товар, упакований в прозору плівку заводським способом. Якщо вона пошкоджена - не купуйте. Якщо ви помітите всередині упаковки лід, злиплі шматочки - це говорить про порушення умов зберігання.

Вибираючи товар свіжий, не заморожений, звертайте увагу на наявність тонкого шару льоду в якості основи. Він не повинен бути підталим. Не соромтеся принюхатися - запах аміаку вказує на початок процесу гниття. При купівлі молюсків, устриць огляньте раковини - на них не повинно бути пошкоджень. Лобстери та краби псуються швидко, тому їх купувати потрібно тільки живими. Переконайтеся, що вони ворушать клешнями.