FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Поради для кулінарів початківців

Поради для кулінарів початківців
  • Врятувати рослинну олію  від помутніння допоможе наступна процедура: олія засипається 1-й чайною ложкою солі на літр, відстоюється до 4-х днів і переливається в нову тару.
  • Щоб приготовані соуси швидко не висохли, можна зберігати їх свіжість надовго, провівши по поверхні ще гарячого соусу шматочком масла. Плівка  у вигляді масляної пінки ізолює продукт від контакту з повітрям. А якщо в соус буде додаватися сметана, то її краще трохи розбавити молоком, щоб вона не сіла.
  • Яйця вийдуть з твердим білком і напіврідким жовтком, коли застосований великий вогонь конфорки, а малий вогонь дасть зворотний ефект.
  • Рис під час варіння не пригорить, коли помішування не дасть йому осідати на дно каструлі.
  • Морська риба вариться з додаванням лаврового листа, цибулі та моркви, причому опускати її краще в воду ,що ще ненагрілась.
  • Алюмінієвий посуд може зіпсуватися, а продукти окислення приведуть їжу в непридатність, якщо в таку ємність надовго помістити овочі, рибу для засолювання, кислі молочні продукти або оцтові маринади і соління.
  • Начинка пирога і тісто пропечеться рівномірніше, при наявності навколо нього на сковороді або листі вільного простору.
  • Крапля оцту або дрібка цукру не дадуть буряку поміняти колір при варінні, причому для збереження її якостей, краще перед цим її не очищати.
  • Для оптимального збереження солоних огірків в найкращому стані, рекомендується розчинити в розсолі дрібку сухої гірчиці.
  • Омлет підніметься вище, якщо його на початку смаження збовтувати на сковороді виделкою від краю до центу.
  • Дати другий шанс з'їсти несвіжі хлібні вироби можна прогрівши їх в духовці або мікрохвильовій печі. А якщо такі хлібні продукти гарненько заморозити перед духовкою в холодильнику, то такий перепад температур поверне їм колишній смак.
  • Облита в холодній воді товстостінна каструля стане гарантією того, що молоко в ній не підгорить.
  • Вітамінів багато під самою шкіркою овочів, тому чистка повинна бути ювелірною, або не застосовуватися взагалі, а процес варіння не довгим, всього кілька хвилин.