FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Маленькі хитрощі приготування риби

Маленькі хитрощі приготування риби

Риба - один з найкорисніших продуктів будь-якої кухні. Вона містить в собі незамінний білок, який засвоюється набагато краще, ніж м'ясний. У рибі вкрай мало жиру, зате величезна кількість вітамінів і мікроелементів. Риба - дієтичний продукт, здатний наситити при цьому організм усім необхідним. Вживати цей продукт треба мінімум раз на тиждень, але величезна різноманітність рецептів рибних страв  дозволяє робити це набагато частіше. Однак багато господинь не дуже-то люблять готувати такі ласощі, адже приготування їжі з риби, особливо річкової, асоціюється у них зі стійким запахом, який складно вивести. До того ж багато видів риби мають велику кількість кісток, що ускладнює процес їх оброблення. Але за допомогою деяких маленьких хитрощів Ви зможете назавжди забути про такі невеликі неприємності, і регулярно будете харчуватися настільки корисним і смачним продуктом.
Отже, якщо хочете постійно отримувати вибухову кількість корисних речовин з риби, при цьому не лякаючись самого процесу приготування, дотримуйтесь таких порад:
- При чищенні риба часто вислизає з рук, тому потріть її невеликою кількістю оцту і періодично змочуйте пальці в сіль;
- Для додання ніжного смаку смаженої риби перед приготуванням намажте її сметаною або потримайте в молоці;
- Щоб риба не розсипалася при смаженні, соліть її за 15 хвилин до приготування, сіль повинна вбратися;
- Смажити рибу потрібно в невеликій кількості жиру, краще всього використовувати суміш рослинної олії і вершкового масла, не кладіть шматочки щільно один до одного, інакше не вийде апетитної скоринки з усіх боків;
- Оселедець придбає цікавий смак, якщо його на кілька годин замочити в чаї або молоці;
- Запорукою ароматного рибного бульйону є наявність в ньому кількох видів риби;
- Уникнути неприємного запаху при варінні риби дозволяє огірковий розсіл - додайте невелику його кількість в каструлю. При смаженні з запахом впорається скибочка картоплі. Якщо ж необхідно позбавитися від запаху риби на посуді, протріть її оцтом або шматочком лимона.
Пам'ятайте: риба - безцінний продукт, який повинен з'являтися на столі регулярно. Вона - незамінне джерело білка, фосфору, йоду, вітаміну А та інших важливих речовин. Тому не відмовляйте собі в такому корисному продукті і не бійтеся його готувати, адже достатньо скористатися деякими порадами, і все у Вас вийде!