Поради від шеф-кухаря
Поради від шеф-кухаря
Готуємо овочі правильно

1. Щоб морква краще зберегла свій колір і зварилася швидше, додайте трохи соди.
2. Щоб видалити з помідора шкірку, опустіть його спочатку в окріп, а потім в дуже холодну воду.
3. Якщо моркву не шкребти, зрізати з неї невеликий шар шкірки, то вона не потемніє.
4. При чищенні фруктів і овочів ваші руки не будуть темніти, якщо їх гарненько змочити оцтом.
5. Корінь селери залишиться білим, якщо варити його в посуді без кришки, додавши трохи рослинної олії.
6. Овочі залишаться насиченого кольору, якщо при кипінні у воду додати ложку соди.
7. Заморожені овочі не розморожуйте, а краще відразу кладіть в окріп, так вони краще зберігають вітаміни і залишаються соковитими.
8. Щоб зберегти яскравий колір буряка при тушкуванні або варінні , додайте у воду оцет.
9. Зів'яла зелень селери або петрушки знову буде свіжою, якщо опустити її у воду в яку доданий оцет.
10. Нестиглі помідори швидше дозріють, якщо їх помістити в каструлю разом з яблуком і щільно закрити кришкою.
11. Готові овочі не можна залишати в каструлі з водою, тому що вони стануть несмачними і водянистими. Відразу після варіння відкиньте їх на друшляк.
12. Щоб усунути запах відвареної капусти покладіть в каструлю пару шматочків хліба, вони приберуть неприємний запах.
13. Молода картопля, відварена без шкірки, залишиться світлою, якщо додати кілька ложок лимонного соку в воду.
14. Щоб колір бульйону залишився прозорим, його необхідно варити на самому маленькому вогні.
15. Квасоля, горох або кукурудза зваряться набагато швидше, якщо їм дати полежати в холодній воді 8-10 годин.
16. Чим свіжіша зелень, тим більше в ній кількість вітамінів.
17. Овочі для рибного супу потрібно різати пластинками, а для квасоляного супу кубиками, так як від форми залежить смак.
18. Крупи і овочі кладуть варити в окріп. Картоплю і боби - виняток, їх починають відварювати в холодній воді.
19. Запах петрушки стане більш насиченим, якщо її відразу перед вживанням промити теплою водою.
20. Для зберігання порізаної цибулини, змастіть місце зрізу маслом.