FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Готуємо овочі правильно

Готуємо овочі правильно

1. Щоб морква краще зберегла свій колір і зварилася швидше, додайте трохи соди.

2. Щоб видалити з помідора шкірку, опустіть його спочатку в окріп, а потім в дуже холодну воду.

3. Якщо моркву не шкребти, зрізати з неї невеликий шар шкірки, то вона не потемніє.

4. При чищенні фруктів і овочів ваші руки не будуть темніти, якщо їх гарненько змочити оцтом.

5. Корінь селери залишиться білим, якщо варити його в посуді без кришки, додавши трохи рослинної олії.

6. Овочі залишаться насиченого кольору, якщо при кипінні у воду додати ложку соди.

7. Заморожені овочі не розморожуйте, а краще відразу кладіть в окріп, так вони краще зберігають вітаміни і залишаються соковитими.

8. Щоб зберегти яскравий колір буряка при тушкуванні  або варінні , додайте у воду оцет.

9. Зів'яла зелень селери або петрушки знову буде свіжою, якщо опустити її у воду в яку доданий оцет.

10. Нестиглі помідори швидше дозріють, якщо їх помістити в каструлю разом з яблуком і щільно закрити кришкою.

11. Готові овочі не можна залишати в каструлі з водою, тому що вони стануть несмачними і водянистими. Відразу після варіння відкиньте їх на друшляк.

12. Щоб усунути запах відвареної капусти покладіть в каструлю пару шматочків хліба, вони приберуть неприємний запах.

13. Молода картопля, відварена без шкірки, залишиться світлою, якщо додати кілька ложок лимонного соку в воду.

14. Щоб колір бульйону залишився прозорим, його необхідно варити на самому маленькому вогні.

15. Квасоля, горох або кукурудза зваряться набагато швидше, якщо їм дати полежати в холодній воді 8-10 годин.

16. Чим свіжіша зелень, тим більше в ній кількість вітамінів.

17. Овочі для рибного супу потрібно різати пластинками, а для квасоляного супу кубиками, так як від форми залежить смак.

18. Крупи і овочі кладуть варити в окріп. Картоплю і боби - виняток, їх починають відварювати в холодній воді.

19. Запах петрушки стане більш насиченим, якщо її відразу перед вживанням промити теплою водою.

20. Для зберігання порізаної цибулини, змастіть місце зрізу маслом.