FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Яєчні секрети

Яєчні секрети

Що з'явилося раніше - курка чи яйце? Одвічне одночасно і філософське, і жартівливе питання, відповідь на яке не знайдене. Зате відомо, що яйце - це унікальний продукт, аналогів якому немає.
Сьогодні ми варимо і смажимо яйця, використовуємо в омлетах, котлетах і випічці, а ще додаємо в салати і фаршируємо ... Який би спосіб приготування яєць ви не застосовували, необхідно знати деякі тонкощі «яєчного» майстерності:

- Якщо ви хочете, щоб білок був твердим, а жовток, навпаки, пухким, варіть яйця на сильному вогні. При слабкому нагріванні відбудеться зворотній процес - білок буде м'яким, тоді як жовток - крутим.

- Варити яйця, шкаралупа яких тріснула, теж можна, але у воду необхідно додати сіль, або змастити тріщину соком лимона.

- Закладати яйця потрібно тільки в холодну воду, інакше вони розтріскаються.

- Щоб яйця було легше чистити, їх потрібно після варіння витримати близько чверті години в холодній воді.

- У холодильнику сирі яйця можна зберігати близько місяця, а от при кімнатній температурі - не більше декількох годин. Перевірити свіжість яйця можна, опустивши його в банку з холодною водою: тухле яйце спливе, а свіже - опуститься на дно.

- Якщо на шкаралупі помітні плями, значить, яйце залежалося. Не варто вживати в їжу яйця, у білку яких видно сліди крові.

- При всій любові до яєць, більше 2 шт. в день їсти не рекомендують, оскільки вони вважаються дуже алергенним  продуктом.