FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Алюмінєвий посуд

 Алюмінєвий посуд

Посуд з алюмінію буває штампований і литий. «Штампування» завжди дешевше і менш довговічне. Товщина дна у алюмінієвих каструль-сковорідок також різниться: від 1,5 до 2,5 мм. Проміжний варіант - 2 мм. Чим товстіше  дно у алюмінієвого посуду, тим він важчий і, головне, стійкіший  до деформацій: алюміній - м'який метал, і тому тонкий  посуд з нього може змінити свою  форму при дії високих температур.

Алюмінієвий посуд буває «чистий» - тільки з алюмінію, а буває і зі сплавів. Наприклад, дюралюмінієвий - з додаванням магнію.

Різноманітність форм-факторів алюмінієвого посуду  величезне. Казани, каструлі, гусятниці, котли, сковороди - весь цей, поза сумнівом, потрібний господині посуд роблять з алюмінію (не тільки з нього, звичайно, але розповіді про інші види посуду - попереду). Вилки, ложки, кухлі, відра, друшляки, тарілки, миски, листи, пристосування для зберігання льоду, каструлі-скороварки - для виробництва всього цього теж використовується алюміній.

Чим же заслужив алюміній таку популярність у посудних справ майстрів? Все просто: метал цей відносно дешевий, має велику корозійної стійкістю, у нього низька температура плавлення, він легкий. Все це в результаті робить алюмінієвий посуд недорогим.