FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Секрети смачного супа

Секрети смачного супа

Чому з однакового набору продуктів в однієї господині виходить суп, а в іншої - приголомшливий суп? Справа тут не в кулінарному таланті і навіть не в "кухонному стажі". Просто існують невеликі секрети приготування перших страв, знаючи які можна варити дивовижні  борщі та супи. Давайте дізнаємося, як приготувати смачний суп.

Всі овочі для перших страв необхідно різати тільки гостро відточеним ножем. Використання тупих ножів веде до великих втрат соку, що змінює смакові якості і живильну цінність продуктів. Постарайтеся рівномірно залити овочі водою або бульйоном, по можливості заповнивши каструлю доверху. Це дозволить зберегти в них вітаміни.

Смак супу безпосередньо залежить від якості бульйону. Щоб бульйон вийшов наваристим, не слід занадто сильно подрібнювати кістки. Перш, ніж кинути кістки в каструлю, їх потрібно промити в холодній воді. Ідеальна пропорція води і кісток: 1,25 л на 1 кг. Навіть невелика кількість води, доданої в бульйон, здатне безнадійно зіпсувати його смак. Готовий бульйон проціджують, щоб уникнути попадання в суп дрібних осколків кісток.

Варити суп або борщ потрібно, уникаючи бурхливого кипіння. В іншому випадку в овочах почнуть руйнуватися вітамін С і жири. Виняток становить тільки зелень, яка зберігає зелений колір при бурхливому кипінні. Якщо до складу супу входить сирий жовток, не допускайте нагрівання вище 80 ° С. Не допускайте кипіння першої страви після додавання в нього вершків, молока або сметани.

Солити перші страви потрібно, коли зваряться основні компоненти. Лавровий лист і перець додають незадовго до готовності супу чи борщу.

Використання великої кількості прянощів заглушить аромат бульйону і овочів. Зелень петрушки і кропу кладуть у страву безпосередньо перед подачею до столу. Врятувати пересолений суп можна, прокип'ятивши в бульйоні трохи промитого рису, загорнутого в марлю.

Довівши суп до готовності, дайте йому постояти близько 10 хв. Це значно покращить його смак. Смачного вам супу і приємного апетиту!