FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Готуємо на жирі

Готуємо на жирі

Кулінарна обробка продуктів на жирі - це, в першу чергу, смаження і випічка. Особливість цього способу в тому, що на готовій страві утворюється, апетитна скориночка. Крім того, жири виконують функцію регулятора тепла, а також помітно підвищують енергетичну цінність страв.

Проте слід пам'ятати, що температура при смаженні повинна бути помірною - занадто висока може привести до розпаду жирів і появи шкідливих для здоров'я речовин. Кількість жиру повинна бути невеликою. В іншому випадку посуд краще закрити кришкою.

Перед тим як опустити продукти в жир, його потрібно розігріти. Другий раз використовувати жир не рекомендується. Смажити можна і на відкритому вогні, використовуючи як джерело тепла деревне вугілля. У цьому випадку продукти насаджують на шампур або викладають на грати, попередньо змащені жиром. У другому випадку можуть бути використані спеціально для цього призначені духові шафи.

Наприклад, на відкритому вогні традиційно випікають хліб, готують печиво і різні борошняні страви. При такому способі приготування потрібно набагато менше тепла, ніж при смаженні.