FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Салатна заправка, як приготувати

Салатна заправка, як приготувати

Чим ми зазвичай заправляємо салат? Майонез, рослинна олія, сметана - ось, мабуть, основні заправки. Але кулінарія незвичайно різноманітна, і в питанні надання стравам незвичайного смаку і запаху за допомогою олій і приправ - теж. Пропонуємо вам кілька варіантів оригінальних салатних заправок.
 

Отже, почнемо з основного правила:  салатна заправка - це 1 частина кислоти (наприклад, оцту або соку лимона) і 3 частини рослинної олії. Крім того, до складу заправок входять різні приправи, вибір яких залежить від конкретної страви.
 

Олія
Овочеві салати, як відомо, дуже люблять олію оливкову. Вона ніжна, м'яка і незвичайно корисна. Крім того, можна використовувати і горіхову олію - наприклад, з фундука або волоських горіхів. Вона буде дуже вишукано поєднуватися з салатами, які припускають додавання сиру. А ось рибні та східні страви дуже прикрасить кунжутна олія - терпка і свіжа.

Оцет.
Для італійських салатів оптимальний вибір - оцет бальзамічний. Він також прекрасно підкреслить і смак запечених овочів. А рецепти салатів з фруктами складно уявити собі без яблучного оцту. Ну, а універсальний варіант і для овочів, і для сиру, і для риби - натуральний лимонний сік.

Приправи
Для любителів гостренького підійде заправка часникова - розтерти часник в масло і оцет і залишити постояти, краще на ніч. Помідори і баклажани придбають неповторний смак у поєднанні з базиліком, сир і листовий салат - з м'ятою, морепродукти - з коріандром. Втім, в цьому питанні все залежить від фантазії, адже приправ - безліч, і більшість з них чудово підходять для салатної заправки.

Заправку можна зробити заздалегідь, щоб вона була завжди під рукою. У щільно закритій ємності вона може зберігатися близько 2-х тижнів в холодильнику. Не додавайте заправку заздалегідь, робіть це прямо перед подачею на стіл, інакше овочі намокнуть і пустять сік.