FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Як правильно вибрати рибу

Як правильно вибрати рибу

Щоб поласувати смачною свіжою рибкою, недостатньо знати оригінальні рецепти її приготування. Перша умова успіху - правильно вибрати рибу на прилавках магазину.

Якщо на ціннику значиться «свіжа риба» - це зовсім не гарантує, що вона була виловлена ​​напередодні ввечері. Свіжа - в даному випадку означає не заморожена. Причому немає ніякої гарантії, що продукт не побував уже в морозильній камері. Тому вибирайте рибу, орієнтуючись на такі ознаки:

- Зябра повинні щільно прилягати до тулуба і мати яскраво-червоний колір. Краще пройти повз риби, зябра якої мають сірий або бурий відтінок.

- Запах тини у річкової риби або йоду - у морської - повинеи бути присутнім, але дуже слабкий. Рибу з різким запахом брати не варто.

- Зовнішній вигляд: чисті і вологі боки, відсутність плям, прозорі очі - ознаки якості продукту. Тоді як каламутні очі, роздуте черевце, в'яле м'ясо і загнутий вгору хвіст - свідчення «не першої свіжості» риби.

Купуючи копчену рибку, не варто орієнтуватися лише на її запах - сучасна промислова кулінарія знає безліч способів надати будь-якому продукту необхідний аромат за допомогою хімічних засобів. На що дійсно потрібно звернути увагу - поверхня повинна бути суха, без нальотів, трохи блискуча, а м'якоть - щільна.

Якщо ж ви плануєте приготувати, наприклад, рибу в клярі, ідеально підійде для цього готове філе. Однак правильно вибрати його досить складно. Виробники часто йдуть на хитрощі, щоб збільшити вагу продукту. Тому звертайте увагу на шар крижаної глазурі. Якщо він занадто великий, ви завдасте шкоди не здоров'ю, а сімейному бюджету. До речі, якщо глазур виявиться пошкодженою, а в упаковці ви помітите шматки льоду - це ознака того, що риба неправильно зберігалася чи піддавалася повторному заморожуванню. 

Будьте пильні!