FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Купуємо і готуємо (свинина)

Купуємо і готуємо (свинина)

Смакові переваги у всіх різні. Одні люблять легкі овочеві салати, інші з усіх страв вибирають рибу, але якщо ви прагнете отримати від їжі не тільки насолоду, але й запас фізичної сили, без м'яса вам не обійтися.

Обсмажений, соковитий, з п'янким ароматом шматок свинини - що може бути апетитніше? А якщо потрібно накрити стіл для чоловіків, наприклад, 23 лютого, то м'ясні частування неодмінно повинні бути присутніми. Як же вибрати і приготувати свинину, щоб м'ясо дійсно стало головним блюдом?

Купуючи м'ясо, натисніть на нього пальцем. Якщо в м'якоті залишається ямка - таке м'ясо краще не брати, воно може бути несвіжим. У якісного м'яса структура відновлюється дуже швидко. Не соромтеся принюхатися - сторонніх запахів бути не повинно. Звертайте увагу і на колір - занадто яскраві відтінки червоного та рожевого свідчать про наявність барвників. Не менш уважно подивіться на жир. Сіруватий відтінок говорить про те, що м'ясо несвіже. А ось шматок з білим жиром можете брати сміливо.

Отже, м'ясо вибрали, залишилося правильно його приготувати. Якщо ви плануєте подати на стіл свинячу відбивну, пам'ятайте, що смажити її потрібно з кожної сторони не більше 3-х хвилин, причому на помірному вогні. Варто трохи перетримати м'ясо - і воно стане жорстким. Якщо є страх, що м'ясо буде непрожареним, радимо вам заздалегідь замаринувати його.

Свої тонкощі є і в додаванні спецій. Так, сіль краще додавати в кінці приготування, а ось перець та інші спеції - перед тим як почати смажити. У цьому випадку м'ясо вийде дуже соковитим.

Кулінарні рецепти м'ясних страв ви можете використовувати найрізноманітніші. Більшість з них вимагають не часу, а певних навичок. Якщо ж ви тільки вчитеся вести домашнє господарство, радимо запекти м'ясо цілим шматком. Для цього спочатку натріть його спеціями, нашпигуйте часником, залиште промаринуватися, а потім запікайте, загорнувши у фольгу, з розрахунку 50 хвилин на кілограм м'яса.

І, нарешті, якщо залишилися частування після святкового застілля, ви можете сміливо розігрівати скільки  завгодно разів. А ось розморожувати м'ясо рекомендується тільки одного разу.