FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Смачна випічка

Смачна випічка

Їсти смачну і м'яку випічку люблять усі, навіть ті, хто дотримується дієти і відмовляє собі у вживанні борошняних страв. А ось чи вміємо ми правильно випікати ? У запасі кожного гарного кулінара є кілька секретів приготування випічки.

Чи знаєте ви, що пиріг не повинен заповнювати весь простір листа? Якщо ви залишите навколо нього небагато місця, тісто пропечеться набагато краще. Більшість господинь розігрівають духовку, перш ніж поставити в неї майбутній шедевр. У випадку з пирогом цього робити не варто. Духовка повинна бути теплою, але не спекотною, інакше пиріг не пропечеться всередині, але пригорить зовні. А ось відразу після випікання не варто виносити пиріг на холод, щоб тісто не осіло. Остудіть його при кімнатній температурі.

До речі, випікаючи пиріг, наприклад, на новорічний стіл, не хлопайте дуже сильно дверцятами духовки, інакше тісто осяде. Теж саме стосується і пасок до Великодня. Щоб приготувати листкові вироби, не потрібно змащувати деко олією, краще злегка змочіть його водою. У той час як для здоби олію необхідно, але не на листі, а на пергаментному папері - так ви зможете легко дістати виріб з форми.

Хочете, щоб скоринка бісквіта була рум'яною, але в той же час соковитою, а не жорсткою? Тоді поставте в духовку на час випікання ємність з водою. Щоб перевірити готовність вироба, зовсім не потрібно витягувати його з духовки - тісто осяде. На бісквіт або пиріг достатньо трохи натиснути пальцем. Якщо ямка швидко зникне - можете сміливо виймати частування з духовки.

Це лише деякі рецепти і хитрощі смачної випічки. Напевно, у кожної господині вони свої. А якщо ще ні - обов'язково з'являться з досвідом!