FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Секрети приготування кальмарів

Секрети приготування кальмарів

Кальмари здавна вважаються прекрасною основою для приготування різних страв. 

Продукт і правда дивовижний - ситний, багатий білком, до того ж за досить приємною ціною, що, погодьтеся, важливо. Однак, щоб отримати задоволення від вживання кальмарів, необхідно знати деякі тонкощі їх вибору і приготування.

На що звертати увагу при покупці? Кальмари повинні бути замороженими. Справа в тому, що видобуток ведеться на узбережжі Тихого або Атлантичного океанів, розправляються і обробляються кальмари тут же, тому в середній смузі бути свіжими вони не можуть у принципі. Вибирайте, тушки які  можуть легко відділятися один від одного. В іншому випадку є ймовірність купити повторно заморожений продукт. Особливу увагу зверніть на колір плівки і м'яса. Якщо оболонка може бути як рожевого кольору (у молодих молюсків), так і злегка бузкового, то м'ясо обов'язково має бути тільки білим.

Є один простий спосіб швидко почистити кальмарів. Для цього викладіть тушки, не розморожуючи, в окріп - плівка згорнеться, і видалити її буде справою кількох хвилин. Після цього промийте молюсків - і починайте готувати. Для салатів їх потрібно спочатку відварити - 3 хвилини, не більше. Не хочете салат - рекомендуємо прикрасити святковий стіл, наприклад, в день святого валентина фаршированими кальмарами. Начинка може бути будь-яка - риба, овочі, гриби. Особливо смачні кальмари, фаршировані сиром і натертим крабовим м'ясом. У цьому випадку варити тушки не потрібно, в сирому вигляді вони набиваються фаршем і запікаються близько чверті години в духовці.

Ще один приголомшливий смак подарують вам кальмари фрі. Кільця  молюсків необхідно вмочити в яйця, потім в панірувальні сухарі і обсмажити - до речі, відмінна закуска до пива! А для малят можна приготувати котлетки, провернувши тушки кілька разів на м'ясорубці. Смачний і недорогий обід, частування для гостей або закуска для дружньої компанії - страви з кальмарів дійсно універсальні.