FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Вчимось подавати напої

Вчимось подавати напої

Напої - неважливо, алкогольні вони чи ні, - обов'язкова частина будь-якого застілля. Часом ми підходимо до їх вибору дуже легковажно, і часто - через незнання оптимальних сполучень напоїв з закусками.

Отже, ви готуєтеся до прийому гостей. Оригінальні рецепти салатів обрані, гаряче ретельно продумано, продукти куплені. Справа за малим - придбати підходящі стравам  напої. Якщо на вашому столі будуть рибні закуски (ікра, сьомга, палтус, шпроти) - ознакою хорошого тону буде запропонувати до них коньяк. При цьому не забудьте тонко порізати лимон! Якщо ж риба буде присутня в салатах - подбайте про наявність пляшки хорошого білого сухого вина. А от смак м'ясних салатів і закусок, навпаки, підкреслить червоне вино, а ще краще - міцний вермут.

Припустимо, ви запросили гостей на обід , і в меню значиться перша страва. Якщо ви готуєте суп-пюре або бульйон, не забудьте про пляшку хересу. Це буде рибний суп? Тоді саме час придбати біле сухе вино. Ну, а для наваристих жирних супів - борщу чи солянки найоптимальніший напій - звичайно, чарка горілки.

Переходимо до другогої страви . М'ясні страви, як і сир, повинні запивати червоним вином, рибні  - білим. Не менш важливий вибір напоїв і для десерту. Фрукти, морозиво відмінно прикрасить шампанське. До речі, до нього прийнято подавати також горіхи, печиво, цукерки, торти. А ягідний десерт ваші гості оцінять, якщо поєднувати його з лікерами або ж солодким білим вином. Якщо наприкінці застілля ви плануєте запропонувати гостям  горнятко кави, не забудьте і про чарці лікеру або коньяку.

Напевно, багато згадають народну мудрість, що змішувати напої не можна ні в якому разі. Однак мова йде про урочисте застілля, коли напої лише пригубляються, а страви відрізняються вишуканістю і приголомшливим смаком. У цьому випадку головний біль зранку вам точно не загрожує!