FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Фольга - твій помічник

Фольга - твій помічник

Пропонуємо декілька порад :

Зберігання.
Сир, ковбаса, вершкове масло, загорнуті у фольгу, довше зберігають свіжість, оскільки немає доступу повітря. Крім того, фольга перешкоджає поширенню різких запахів, тому є відмінним рішенням для зберігання, наприклад, копченої риби. А ще ви можете використовувати фольгу замість кришок і пробок для банок і пляшок. Крім того, вироби у фользі дуже довго залишаються теплими.

Випічка.
Вироби з тіста не підгорять, якщо накрити їх фольгою зверху. Допоможе фольга освіжити черствий хліб - досить лише помістити його в духовку, попередньо обернувши фольгою. Прекрасно підійде вона і для виготовлення форм для кексів.

Запікання.
Рецепти страв, запечених у фользі, - це справжня школа здорового харчування. Мало того, що страви виходять ароматними, ніжними і соковитими, при цьому фольга ще й запобігає втраті соку, і зберігає корисні вітаміни і поживні речовини. Крім того, за допомогою фольги можна приготувати відразу декілька страв  в одній ємності - наприклад, на одній сковороді картоплю, курку і рибу, загорнуті окремо. Погодьтеся, значна економія часу.

Смаження.
Дивно, але фольга дозволяє смажити страви без масла та жиру або ж з мінімальним їх додаванням. При цьому не загортайте продукти надто щільно, має залишатися простір для повітря, інакше страва може пригоріти. Якщо ви хочете посмажити у фользі курку, але при цьому отримати рум'яну скоринку, лише псзмастіть  її вершковим маслом і потримайте в духовці відкритою.

За допомогою фольги ви можете імітувати і технологію багаття, і вугілля. А найголовніше - такі страви дуже смачні і корисні, а готуються приголомшливо швидко!