FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Гірчиця на свій смак

Гірчиця на свій смак

Які найпопулярніші новорічні рецепти вам відомі? Торти, м'ясо, салати можуть бути різноманітні. А ось холодець завжди один - наваристий, апетитний, ніжний, покритий тонким шаром гірчиці, яка надає йому такий неповторний смак .. Отже, поговоримо про гірчицю.

Сфера її застосування - далеко не тільки холодець і заливне. Оселедець, м'ясо, бутерброди, сосиски, хот доги - гірчиця надає пікантності дуже багатьом стравам. Колись вона була дуже популярною приправою. Письменник і відомий гурман Олександр Дюма присвятив гірчиці цілу книгу. Втім, не втратила вона своєї популярності і сьогодні. А чи знаєте ви, що гірчицю можна приготувати вдома? Звичайно, вона буде мати невеликий термін зберігання, але при цьому - неповторний смак, що відповідає вашим перевагам.

Для приготування вам знадобиться сухий гірчичний порошок, оцет і різні прянощі. Отже, винна гірчиця: стакан порошку розвести в 700 мл. білого вина, щоб не було грудок, додати дві гвоздички і прокип'ятити. Після цього ввести в суміш столову ложку солі, чотири столові ложки цукру і ще раз прокип'ятити.

Щоб смак приправи був більш гострим, можна вино замінити винним оцтом. У цьому випадку потрібно змішати літр оцту і стакан порошку, витримати добу в теплі, а потім додати 4 гр. кориці, 2 гвоздички, 6 горошин перцю, півсклянки цукру і столову ложку солі і все перетерти. А до гірчичного порошку можна додати і мед - смак вийде просто приголомшливий!

Дуже своєрідну приправу можна приготувати і з цибулі . Для цього потрібно порізану цибулину настояти в літрі оцту, прокип'ятити і залити цим відваром стакан порошку. Суміші дати настоятися, після чого додати кардамон, сіль, цукор, гвоздику, мускатний горіх. До речі, таким же способом можна приготувати і часникову гірчицю - у цьому випадку цибулю  треба буде замінити часником.

Загальне правило приготування - розкладати продукт можна тільки в чисті банки і обов'язково щільно закривати. Домашня гірчиця навіть самі невигадливі кулінарні рецепти допоможе зробити справжніми шедеврами!