FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Хто хоче смачні котлети?

Хто хоче смачні котлети?

Важко знайти людину, яка не любить котлети.

Котлети можуть бути як смаженими, так і цілком дієтичними - наприклад, приготовані на пару. Фарш готується з м'яса, риби, курки, овочів і навіть ... з крабових паличок! Відмінна закуска на новорічний стіл або ситна гаряча страва, спільне у котлет одне - смачні вони лише тоді, коли виходять ніжними, пишними і м'якими.

Як домогтися такого ефекту? Є кілька секретів. Всім господаркам прекрасно відомі рецепти котлет: рублене м'ясо, замочений у молоці хліб, яйце, цибуля, часник, спеції ... Проте досвідчені кухарі знають тонкощі, завдяки яким ваші котлетки будуть просто танути в роті.

Спробуйте замість звичного хліба додати у фарш кілька сирих картоплин, натертих на дрібній тертці - ефект ви побачите практично відразу. А якщо полити ще кілька ложок кефіру - котлети перевершать найсміливіші очікування. Втім, кефір цілком можна замінити сметаною або майонезом - готова страва від цього анітрохи не постраждає.

Напевно, всім знайома котлета по-київськи - ароматна м'якоть курки на тонкій кісточці з гарячим шматочком вершкового масла всередині. Спробуйте покласти масло і у звичайні котлетки, адже воно допомагає зробити страву  м'якшою. Візьміть шматочок фаршу, зробіть з нього невеликий коржик, в центр покладіть приблизно половину чайної ложки масла, загорніть щільніше - і обсмажуйте, обвалявши в борошні або панірувальних сухарях. 

Приємного апетиту!