FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Домашній кефір

Домашній кефір

Багато хто, напевно, ще пам'ятають радянський кефір у скляних пляшках із зеленими або рожевими (якщо кефір був фруктовим) кришечками з фольги. Смачний, густий, свіжий, він був дуже любимий  й дорослими, і дітьми.

Крім того, кефір завжди вважався дуже корисним продуктом. І цілком обгрунтовано - він покращує процеси травлення, є хорошим антибактеріальним засобом, а також сприяє виведенню шлаків з організму. Недарма сьогодні так популярна знаменита дієта кефіру.

Любимо ми кефір і зараз. Проте довіру він викликає не завжди. Якщо на упаковці вказано досить тривалий термін придатності, виникають закономірні підозри в застосуванні виробником консервантів. Як же бути, особливо якщо мова йде про дитяче харчування? Вихід є - спробуйте приготувати для свого малюка домашній кефір!

Зробити це досить просто. Як закваску цілком можна використовувати магазинний кисломолочний продукт (без цукру та ароматизаторів) - наприклад, сметану, йогурт або дитячий сирок. Молоко потрібно закип'ятити і остудити до температури приблизно 36 ° С, після чого додати в нього три столові ложки закваски. Скляну ємність з майбутнім кефіром накрийте чистою марлею і тримайте в теплі до тих пір, поки не закваситься. Надалі використовуйте цей кефір і як закваску.

Ще один спосіб - кинути в банку із  теплим молоком скоринку чорного хліба і так залишити на ніч, накривши марлею. До ранку ви отримаєте прекрасний кисломолочний продукт, до того ж дуже корисний. Перетворити його в йогурт можна, додавши варення, джему або свіжих ягід. Такий кефір  ваш малюк вип'є з величезним задоволенням!