FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Пишні, рум'яні млинці. Кілька порад.

Пишні, рум'яні млинці. Кілька порад.

Млинці, безсумнівно, одна з найулюбленіших страв. З маслом, м'ясом, сиром, рибою, грибами, политі сметаною або варенням - кулінарні рецепти млинців не можуть не вражати різноманітністю.

 Як посмажити їх так, щоб млинці були пишні і апетитні? Є деякі секрети в приготуванні:

- Коли господині готують опару, кладуть у неї яйця цілком. Однак млинці  стануть пишніше, якщо спочатку перемішати жовтки з маслом і ввести їх в тісто, і тільки потім - збиті окремо білки.

- Багато випікають млинці на кип'яченому молоці. Проте для пишноти страви краще, якщо воно буде сирим.

- Щоб млинці краще знімалися зі сковороди, тісто має бути не холодним, бажано - кімнатної температури. Тому дайте опарі постояти з півгодини, і тільки потім починайте випікати.

- Не варто часто перемішувати тісто під час приготування млинців - це може привести до його осідання.

- Готові млинці пом'якшають , якщо кожен змастити розтопленим вершковим маслом.

- Щоб під час смаження млинці не вбирали зайвий жир, краще не наливати олію  з пляшки, а змащувати сковороду пензликом або змоченою сирою картоплиною.

- Якщо ви готуєте млинці з начинкою, загортайте її в остиглі вироби, тоді вони не будуть рватися.

- Наливати тісто на сковороду дуже зручно з пластикової пляшки. Для цього потрібно налити в неї готове тісто за допомогою лійки , закрити, ретельно збовтати, а потім акуратно виливати з вузького горлечка тонкою цівкою.

Балуйте частіше своїх улюблених апетитними млинцями, адже вони - символ сонця, світла, тепла і радості!