FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Не поспішайте викидати черствий хліб!

Не поспішайте викидати черствий хліб!

Хліб - це один із символів благополуччя, основа кожного обіду. Ставлення до нього особливе, викидати навіть черствий хліб вважалося великим гріхом. Втім, навіщо викидати? Адже завжди є можливість його використовувати.

Хліб можна подрібнити і застосовувати як панірувальні сухарі. Один з найпопулярніших напоїв літа, квас, легко приготувати, якщо шматочки черствого хліба залити кип'яченою водою, додавши цукор  і дріжджі. Через пару днів квас буде готовий.

Різноманітність сухариків на прилавках вражає. Адже їх можна зробити і вдома. Це дуже просто: нарізати хліб і поставити ненадовго в духовку, попередньо посипавши сухими травами або прянощами. Красені з магазину з такими сухариками не можуть зрівнятися навіть на смак, а вже про користь домашніх і говорити не доводиться.

Втім, хліб можна легко освіжити. Для цього загорніть його у вологу серветку і поставте в духовку на кілька хвилин. Якщо шматочки порізати і злегка обсмажити в маслі, то ці кубики можна додавати в  салати, вони додадуть страві своєрідність і вишуканість. Серед дуже великої кількості рецептів з використанням черствого хліба найпопулярнішими залишаються бутерброди і грінки. А між тим, він цілком може прикрасити і новорічний стіл. Головне - творчість, фантазія і сміливість.

Приготувати з черствого хліба торт можна, взявши за основу  багато кулінарних  рецептів. У цьому випадку замість борошна потрібно використовувати подрібнений пшеничний хліб, попередньо розмочивши його в каві, молоці, сиропі або вини - все залежить від гастрономічних уподобань та особливостей готового виробу.

Будь-яка господиня може дати черствому хлібу «друге життя» і з його допомогою щоденно наповнювати будинок ароматами свіжої апетитною випічки.