FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Фен-шуй на кухні (фарфоровий посуд)

Фен-шуй на кухні (фарфоровий посуд)

Фарфоровий посуд відрізняється особливою витонченістю, легкістю, міцністю. Фарфор може тривалий час зберігати тепло. При легкому ударі по краю фарфорового вироба  він  видає чіткий тривалий звук.
Широко поширений  і фаянсовий посуд. На відміну від порцеляни при легкому ударі по краю фаянсового вироба  він  видає глухий звук. фаянсовий посуд
має меншу механічну міцність і термічну стійкість в порівнянні з фарфоровим.
Посуд використовується відповідно до його  призначення:    

  • Пиріжкові тарілки (діаметром 175 мм) для хліба, тостів, випечених виробів;
  • Закусочні тарілки (діаметром 200 мм) для холодних закусок, а також як підставки під салатники;
  • Салатники різної форми місткістю від 1 до 6 порцій для салатів, солінь, маринадів, грибів та ін;
  • Овальні блюда для закусок з рибних і м'ясних страв, для заливної риби;
  • Круглі страви для м'ясних і овочевих закусок, канапе та ін;
  • Соусники для холодних соусів і сметани;
  • Бульйонні чашки (місткістю 350-400 см3) з блюдцями для бульйонів, супів-пюре , а також супів з дрібно нарізаними м'ясом або птицею;
  • Супові миски з кришками;
  • Столові тарілки дрібні (діаметром 240 мм) для других страв, а також як підставні  до глибоких тарілок;
  • Десертні тарілки дрібні (діаметром 200 мм, відрізняються від закусочних більш барвистим малюнком) для пудингів, запіканок, суфле та інших солодких страв, свіжих фруктів;
  • Десертні тарілки глибокі (діаметром 200 мм) для солодких супів з фруктів і полуниці з вершками;
  • Чайні чашки (місткістю 200, 250 см3) з блюдцями для чаю, кави з молоком, какао;
  • Чайники для заварки;
  • Чайники для окропу;
  • Кавники для чорної кави;
  • Кавові чашки (місткістю до 100 см3) з блюдцями для чорної кави і шоколаду;
  • Молочники для молока;
  • Масляниця;
  • Розетки (діаметром 90 мм) для варення, меду, лимона, цукру;
  • Цукорниця;
  • Вази з плоскою поверхнею на ніжці (діаметр 300 мм) для круглих тортів і тістечок;
  • Судки для спецій;
  • Салфетниця для паперових серветок.

 

 

  • 1 лоток, оселедниця
  • 2 салатник
  • 3 страви для рибних і м'ясних закусок
  • 4 страви для м'ясних і овочевих страв
  • 5 блюдце чайне під склянку
  • 6 тарілка закусочна
  • 7 тарілка глибока для супів
  • 8 тарілка столова дрібна для страв з риби, м'яса, птиці
  • 9 тарілка глибока півпорційна
  • 10 чашка чайна
  • 11 для вершків
  • 12 чашка з блюдцем для кави або шоколаду
  • 13 соусник
  • 14 молочник
  • 15 соусник
  • 16 для перцю
  • 17 для гірчиці
  • 18 для солі
  • 19 чарка-підставка для яєць