FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Фен-шуй на кухні (посуд для напоїв)

Фен-шуй на кухні (посуд для напоїв)

До столу окрім їжі подають різні напої.Кожному напою відповідає свій посуд: Так, червоне вино принесе вам більшу насолоду, якщо буде подано в келиху злегка опуклої форми, оскільки велика площа дотику напою з повітрям сприяє більш повному і тонкому розкриттю його букета. Для білого вина використовують келихи з чашею невеликого обсягу. Завдяки частому підливанню, вино в такому келиху завжди буде прохолодним і свіжим. Для шампанського переважніше келихи високі: у них напій добре піниться і не так швидко видихається. До чарок  для коньяку або кріпленого вина відноситься те ж, що й до келихів  для червоного вина: велика опуклість  сприяє більш повному і тонкому розкриттю букета й аромату напою...
 


 

 

 

  • 1 чарка для лікеру
  • 2 келих для хересу
  • 3 келих для шампанського
  • 4 келих для мінеральної води
  • 5 келих для пива
  • 6 келих для рожевого вина
  • 7 келих для шампанського
  • 8 келих для вина Бургунське
  • 9 чарка лафітна для червоного столового вина
  • 10 чарка для білого столового вина
  • 11 чарка Рейнвейн (світлозеленого)
  • 12 келих для десертного вина
  • 13 коньячна чарка
  • 14 стопка для віскі
  • 15 стопка для горілки
  • 16 фужер для мінеральної або фруктової води
  • 17 келих для шампанського
  • 18 чарка для лікеру
  • 19 чарка для мартіні
  • 20 чарка для коктейлю
  • 21 келих для грогу
  • 22 келих для чаю або пуншу