FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Готуємо овочі та фрукти на грилі

Готуємо овочі та фрукти на грилі

Овочі, приготовані на грилі

Дієтологи всього світу рекомендують вживати овочі, приготовані на грилі, замість звичних страв зі смажених продуктів. Адже крім того, що овочі дуже корисні, на грилі вони стають ще й більш апетитними, набуваючи насиченого аромату і приголомшливого смаку.

Не секрет, що вміст вітамінів і корисних речовин в овочах в десятки разів вищій, ніж у багатьох інших продуктів. До того ж вони швидко готуються і мають широку гаму натуральних смаків в порівнянні з будь-яким іншим гарніром. Овочі легко можна приготувати навіть на вугіллі, достатньо лише завернути їх в харчову фольгу.

Неправильно приготувати овочі на грилі досить складно, а от створити чудовий гарнір з овочів на грилі, які будуть виділяти дивовижний аромат і спокушати рум'яною скоринкою, під силу кожному. Приготовлені на грилі овочі можуть слугувати не тільки чудовим гарніром до основної м'ясної чи рибної страви, але і стати самостійною закускою або використовуватися для створення овочевої ікри.

Візьміть три болгарських перці, парочку помідорів, один баклажан і один гострий перець середнього розміру. Засмажте їх на грилі і очистіть від шкірки. Розімніть овочеву м'якоть, посоліть і заправте оливковою олією. Додайте дрібно порізану петрушку або кінзу. Подавайте на шматочку чорного хліба, підсмаженого на грилі.

Кабачки (у тому числі цукіні), помідори, гриби, болгарський перець, помідори і цибулю найкраще смажити на шампурах, попередньо обливши їх оливковою олією. Сіль і перець додавайте вже після того, як овочі будуть підсмажені.

Фрукти, приготовані на грилі

Ананаси готують на відкритому вогні, перед смаженням порізавши їх кружечками або на чотири рівні частини. Можна обмазати їх вершковим маслом і посипати корицею. Персики та нектарини не слід очищати від шкірки, досить просто розрізати їх на дві частини.
Груші і яблука заздалегідь розрізають навпіл, виймають серцевину і обмазують сумішшю розм'якшеного вершкового масла і меду. Смажити їх слід на решітці протягом двох хвилин. Манго, сливи, ківі й абрикоси можна готувати прямо на вугіллі.

На відкритому вогні готуються апельсини. Їх очищають від шкірки, нарізають товстими кружечками і викладають на решітку, попередньо змастивши будь-яким сиропом-маринадом. Фрукти можна запікати і цілком, перед цим їх необхідно очистити, покласти на кожен по шматочку вершкового масла і окремо загорнути у фольгу.