FacebookTwitterВконтакте
Вхід / Реєстрація

Поради від шеф-кухаря

 
&nbps;

Поради від шеф-кухаря

Повернутися до усіх порад

Правила приготування пасти

Правила приготування пасти
  • Макарони повинні відчувати себе вільно в каструлі. 100 г макаронів заливайте приблизно одним літром води.
  • Каструля для варіння макаронів повинна бути з товстим-товстим дном.
  • Солити потрібно воду в момент її закипання, ні в якому разі не макарони в процесі варіння.
  • Макаронні вироби опускаємо в киплячу воду, в центр каструлі, де кипіння саме бурхливе.
  • Кинули в киплячу воду макарони - дочекайтеся, поки вода знову закипить, і тоді зменшуйте вогонь.
  • Бажано не відходьте від макаронів до тих пір, поки вони не зваряться. Помішуйте постійно і не накривайте їх кришкою.
  • Італійці люблять варити макарони до ступеня «al dente», тобто не доварюючи. За 2-3 хвилини до готовності, зазначенійї на упаковці, спробуйте на смак: вони повинні бути м'якими і без борошнистого нальоту.
  • Не  промивайте готові макарони водою. Ні до чого охолоджувати пасту і вимивати з неї корисні речовини.

Як правильно їсти спагетті?
Улюблену страву італійці їдять в глибоких тарілках. Існує два способи вживання спагетті - класичний і італійський.  Для подачі спагетті стіл сервірують вилкою і ложкою. На ложці все якраз і буде закручуватися. За етикетом наколюємо 2-3 макаронини, витягаємо їх до рівня грудей, на ложці накручуємо і відправляємо в рот.Це і є класичний спосіб вживання. Італійський спосіб  не вимагає ложки. Просто наколюємо макаронини, витягуємо до грудей і накручуємо на вилку.